PEDIATRIE

Prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor micuților pacienți, din prima zi de viață până la vârsta de 18 ani.

Ce este pediatria?

Etimologia cuvântului “pediatrie”, are originea din limba greacă și înseamnă “vindecătorul copiilor”.

Pediatria este acea ramură medicală care se ocupă cu tratarea bebelușilor, copiilor, dar și adolescenților, până la vârsta de 18 ani.

În cadrul Clinicii Dr. Albu oferim un serviciu de pediatrie dedicat special copiilor și familiilor lor. Echipa noastră de medici pediatri sunt specializați în îngrijirea și tratarea copiilor de toate vârstele, de la nou-născuți până la adolescenți. Aceștia sunt gata să răspundă la toate întrebările și preocupările dvs. cu privire la sănătatea și dezvoltarea copilului.

În plus, dispunem de o gamă largă de servicii de diagnosticare și tratament disponibile pentru a asigura îngrijirea de care are nevoie copilul dumneavoastră.

Mai jos regăsiți principalele servicii oferite în cadrul departamentului de pediatrie.

Consultul pediatric

Un consult pediatric este o vizită la medicul pediatru pentru a evalua starea de sănătate a copilului dumneavoastră și pentru a primi sfaturi și recomandări privind îngrijirea sa.

În timpul consultului, medicul pediatru va efectua un examen fizic complet, va evalua istoricul medical și va discuta cu dvs. despre orice probleme sau preocupări cu privire la starea de sănătate a copilului dumneavoastră. În plus, medicul poate recomanda vaccinuri, analize de sânge și teste de screening pentru a depista orice probleme de sănătate care ar putea fi prezente.

Consultul pediatric este esențial pentru a ne asigura că, copilul dumneavoastră primește îngrijirea adecvată și pentru a preveni problemele de sănătate în viitor.

Consultul pediatric prenatal

Consultul pediatric prenatal este o vizită la medicul pediatru înainte de naștere care are scopul de a pregăti părinții cu informații și sfaturi cu privire la îngrijirea nou-născutului lor.

În timpul acestui consult, medicul va discuta cu părinții despre alăptare, îngrijirea buricului, schimbarea scutecelor și alte aspecte legate de îngrijirea copilului nou-născut. În plus, medicul poate discuta cu părinții despre problemele de sănătate care ar putea apărea după naștere și despre modul în care acestea pot fi prevenite.

Consultul pediatric prenatal este o oportunitate excelentă pentru părinți de a afla mai multe despre ceea ce trebuie să facă pentru a avea grijă de nou-născutul lor și de a pune orice întrebări sau îngrijorări pe care le-ar putea avea.

Este important ca părinții să fie bine pregătiți înainte de naștere, iar consultul pediatric prenatal poate ajuta părinții să se simtă mai încrezători și pregătiți pentru acest moment important din viața lor.

Întocmire aviz epidemiologic

Avizul epidemiologic se solicită doar la intrarea în colectivitate (prima înscriere într-o unitate de învățământ). Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.629/ 2021 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, stabilește în Anexa 16 documentele medicale necesare la înscrierea în fiecare ciclu de învățământ și precizează, în mod expres, faptul că: „La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor şi elevilor aviz epidemiologic”.

Te-ai decis să faci o programare pentru copilul tău?

Super! Tot ce trebuie să faci este să alegi medicul, ziua și ora care ți se potrivesc.

Parteneri