GINECOLOGIE

În cadrul Clinicii Dr. Albu, pacienții beneficiază de servicii de Ginecologie, la cele mai înalte standarde, realizate de către echipa condusă de Conf. Univ. Dr. Albu Dinu – Florin, cu o experiență vastă, de peste 30 ani în domeniu.

  • prevenirea precoce a cancerului de san
  • monitorizarea sarcinilor normale si patologice, de risc crescut 
  • urmarirea evoluției sarcinii prin screening și monitorizare morfologică fetală
  • consultații pentru determinarea si prevenirea simptomelor menopauzei
  • diagnostic prenatal

 

Ce presupune o consultație ginecologică?

Consultația ginecologică constă într-o discuție deschisă cu medicul specialist, urmată de o examinare amănunțită. Astfel, medicul poate recomanda eventuale investigații suplimentare și/sau seturi de analize specifice.

Cât durează o consultație ginecologică?

O consultație ginecologică durează în medie 30 minute și e împarțită în trei etape:
I. discuția cu medicul specialist
II. evaluarea stării generale a pacientei
III. examinarea clinică

De ce e important consultul ginecologic?

În primul rand, consultul ginecologic este foarte important pentru prevenție. Controalele trebuie începute în adolescență, astfel primul examen ginecologic fiind recomandat a fi făcut intre 16 și 18 ani, chiar și de către persoanele care nu au avut niciodată contact sexual, sau după începerea vieții sexuale. De asemenea, dacă pacienta își planifică o viitoare sarcină, primul pas este un control ginecologic, pentru o evaluare completă a aparatului reproducător.

Cat de des este necesar consultul ginecologic?

Controlul ginecologic anual este deosebit de important și poate fi considerat salvator dacă se ia în calcul faptul că peste 95% dintre toate problemele ce pot fi depistate astfel sunt tratabile. Până la vârsta de 35 ani se recomandă cel puțin un consult ginecologic pe an, iar după vârsta de 35 ani cel puțin 2 controale pe an.

Cum ne pregătim pentru un consult ginecologic?

Vizita de rutină la medicul ginecolog se realizează după inchierea ciclului menstrual, iar cu 24 ore înainte se evită contactul sexual, nu se efectuează spălaturi intravaginale și nici nu se folosesc tampoane interne sau diverse produse vaginale.

Te-ai decis să te programezi pentru consult ginecologic?

Super! Tot ce trebuie să faci este să alegi ziua și ora care ți se potrivesc.

Parteneri