Dr Brindusa Petcariu - Pediatrie

Dr. BRÎNDUȘA PETCARIU

-Medic Primar Neonatologie
-Medic Rezident Pediatrie
-Cadru Didactic Școala Postliceala Sanitară “Doctor Luca”
-Coordonatorul cărții “Ghidul sănătății copilului”
-Telemedicină

Dr. Brîndușa Petcariu este medic neonatolog, pediatru și cadru didactic la Școala Postliceală Sanitară “Doctor Luca”.

Este o persoană blândă, calmă și atentă la cerințele pacienților, mai ales a celor mici.

În ceea ce privește grija pentru copii, devotamentul doamnei doctor este reflectat în participarea la numeroasele conferințe și congrese organizate de Asociația de Neonatologie și Societatea de Pediatrie din Romania, și de asemenea în elaborarea de lucrări științifice specializate pe ramura medicală neonatologie-pediatrie.

Dr. Brîndușa Petcariu este coordonatorul cărții “Ghidul sănătății copilului”, apărută în anul 2022, unde este și autoarea unor articole de interes pediatric, și de asemenea, are numeroase apariții tv în cadrul unor emisiuni pe teme medicale.

Medicul pediatru este cel care supraveghează creșterea și dezvoltarea micului pacient pe tot parcursul copilăriei lui, așa că, este de un real folos ca relația medic-pacient, și implicit relația medic-părinți, să fie una armonioasă, prietenoasă, bazată pe încredere și profesionalism.

Dr. Brîndușa Petcariu, consideră că înainte de a fi medic pentru micuțul pacient, trebuie să îi devii prieten, să intri în lumea lui, să îi cucerești interesul, să îi înțelegi nevoile și temerile, și să renunți pentru o perioadă scurtă la rolul de medic, devenindu-i acel camarad cu care împreună luptă împotriva inamicului (bolii).

Dacă medicul pediatru reușește să stabilească această legătură cu micul pacient, complianța acestuia la tratament este asigurată, fapt care va duce la recăpătarea stării de sănătate și armoniei în familie.

COMPETENȚE

🩺Pediatrie
🩺Neonatologie
🩺Telemedicină

PROGRAMĂRI

Parteneri